keskiviikkona, syyskuuta 02, 2009

Vastaus kuolevan hätähuudolle



Suomen Turkiseläinten Kasvattajien Liitto käynnisti pari päivää sitten kampanjan elinkeinonsa turvaamiseksi. Kun kampanjajulistetta "Turkisten lisäksi sinulta halutaan kieltää moni muukin asia" katsoo, ei voi kuin hämmästellä, kuinka näkyvästi jokin ammattiliitto voi asettua yksittäisiä ihmisiä ja ruohonjuuritason toimijoita vastaan. Kyllähän julisteessa perää osin on, striktit vegaanit tuollaista yhteiskuntaa varmasti vaativat, mutta ilmeisenä provokaationa se onkin julkisuuteen laskettu. Uusi tuttavuus Muhtimin huomauttikin blogissaan, että aivan oikein, harvoin ihmisiä kehotetaan oikein kampanjalla olemaan ajattelematta. Kylläpä kyllä, jatka sinä suomalainen vain samaan malliin: "Juot maitoa, syöt monipuolista ruokaa, käytät villasukkia, ostat kunnon kengät ja puet talvella lämpimän turkin päällesi." Niin asiat varmasti paranevat ja elämä säilyy entisellään, mutta pliis, älä mieti laajempia yhteyksiä, älä ilmastonmuutosta, älä eläinten oikeuksia ja niiden hyvinvointia, kyllä me huolehdimme niistä puolestasi.
Vaikkei Oikeutta Eläimille -järjestön vastamainos (ks. yllä) nyt ehkä paras mahdollinen ole, se on tuikitarpeellinen.

2 kommenttia:

Polaris Koi kirjoitti...

Toi taitaa olla vasta luonnosversio kuulemani mukaan. Tuskin yksikään järjestö jättäisi lopulliseen hengentuotteeseensa väitettä, että jokaisessa turkissa käytetään kolmea eri eläinlajia. :)

Lähinnä tuntuu hassulta, että Turkistuottajien liitto on ollut niin huolimaton, että on jättänyt listasta pois mm. turkissomisteet ja eläinkokeet.

Santeri Nemo kirjoitti...

Jahas jahas. OE:n sivut eivät kyllä kieli luonnosversiosta, mutta mene ja tiedä. Itse ymmärsin tuon kohdan nimenomaan siten, määrä vaihtelee sen mukaan, mikä turkki on kyseessä.