4-5 dl kikherneitä
1 kasvisliemikuutio
2 laakerinlehteä
2 valkosipulinkynttä
3 rkl tahinia eli seesamitahnaa
2 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
n. ½-1 sitruunan mehu
10-20 murskattua viherpippuria
1. Liuota kikherneitä yön yli. Kaada vesi pois ja keitä herneitä uudessa, laakerinlehdellä ja kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä noin tunnin ajan. Kaada lopuksi keitinvesi pois ja nouki laakerinlehdet pois.
2. Lisää kattilaan paloitellut valkosipulinkynnet, tahini, rypsi- tai oliiviöljy, viherpippuri ja sitruunamehu sekä halutessasi ripaus soijakastiketta.
3. Sekoita sauvasekoittimella seos kiinteäksi tahnaksi.
1 kasvisliemikuutio
2 laakerinlehteä
2 valkosipulinkynttä
3 rkl tahinia eli seesamitahnaa
2 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
n. ½-1 sitruunan mehu
10-20 murskattua viherpippuria
1. Liuota kikherneitä yön yli. Kaada vesi pois ja keitä herneitä uudessa, laakerinlehdellä ja kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä noin tunnin ajan. Kaada lopuksi keitinvesi pois ja nouki laakerinlehdet pois.
2. Lisää kattilaan paloitellut valkosipulinkynnet, tahini, rypsi- tai oliiviöljy, viherpippuri ja sitruunamehu sekä halutessasi ripaus soijakastiketta.
3. Sekoita sauvasekoittimella seos kiinteäksi tahnaksi.
Vihje: viherpippurin sijaan voit käyttää maustamiseen esimerkiksi juustokuminaa, paprikaa, mustapippuria tms. oman maun mukaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti