lauantaina, marraskuuta 03, 2007

Lumenalku - kuolleiden muistolle

Kuolleet ovat kääntäneet jälleen kerran kasvonsa meihin ja me olemme vastanneet, tarjonneet heille kunnioituksemme ja antaneet heidän yhtyä meidän elinvoimaamme vielä kerran, jotta he muistaisivat millaista oli, ja millaisista taajuuksista he maan alle, ikuisuuteen ja ikuiseen kesään mennessään luopuivat. Me olemme antaneet heille sijan, ja vastapalvelukseksi he ovat antaneet meidän ymmärtää, millaista on elämän tuolla puolen. Kunnioituksemme lisäksi antakaamme heidän hengittää meissä, nukkua meissä niin kuin kuolleiden kuuluu: he ovat meitä, emmekä me ole mitään ilman heidän ponnistuksiaan: täysin vaille mieltä, ominaisuuksia me jäisimme, eikä meillä olisi edes kapinamieltä, jollemme isiämme ja äitejämme, haltioita ja maahisia osaisi myös kunnioittaa. Meidän tehtävämme on jatkaa heidän työtään.
Kaikki pimeässä olevat eivät toki ole niitä, joiden puolesta elää ja kuolla. Osa Unohdetuista on niitä, jotka syövät elämänvoiman ja saattavat ihmisen itsekkyyden, ahneuden, ylimielisyyden ja yleisen negatiivisuuden valtaan - eivät kaikki kuolleet eläessään, mahdollisessa kurjuudessaan aina elämäniloisia olleet ja siksi heistä piirtyi demoneita meihin - ja siksi meidän tehtävämme, heidän työnsä jatkamisensa lisäksi, on tasapainottaa se ihmiskunnallinen energia, joka virtaa pimeästä meihin ja meistä eteenpäin. Siksi tarvitaan vastarintaa, yksilöllistä harkintakykyä kuolleiden edessä. Kunnioita kuolleita aina, silloin he kunnioittavat sinua, mutta tee valintasi itse, ja he kunnioittavat sinua kosolti enemmän. Muista pyhä, kosmisen energian virta, veren vietti, joka lävitsemme kulkee - se on alkuperämme ja totuutemme; mutta jotta tuo ihmiskunnallinen viettienergia sublimoituisi entisestään, tarvitaan elävien mielikuvitusta, myytintajua, kykyä luoda merkityksiä, synnyttää elämää alati kuolevaan maaperään. Kuolleet tuovat viestiä, ja viestinviejäthän ovat kuolevaisia - viekäämme me viestiä edelleen eteenpäin, luokaamme elämää.
Ja näin sataa lumen, on uuden vuoden alku. Kiitos elämälle, teille. Kaikki mikä on kuollutta, on pyhää, ja kaikki mikä on elävää, eläköön.

Ei kommentteja: